Printen
29 / 06 / 2020

Onderwijs

Printen

De leden van het ZenuwCentrum zijn betrokken bij nationaal en internationaal onderwijs. Professor Martijn Malessy was in 2016/2017 voorzitter van de American Society of Peripheral Nerve en betrokken bij het organiseren van het jaarlijks congres. Daarnaast participeren Malessy en Pondaag in de Peripheral Nerve Surgery Committee van de World Federation of Neurosurgical Societies, en in de Section of Peripheral Nerve Surgery van de European Association of Neurosurgical Societies. 

In 2019 werd in Leiden het 21e International Symposium on Brachial Plexus Surgery (de Narakas meeting) georganiseerd. De Narakas meeting wordt eens per twee jaar georganiseerd en wordt internationaal gezien als een van de meest vooraanstaande meetings over plexus brachialis chirurgie. Meer dan 200 gasten uit de hele wereld hebben bijgedragen aan een goede meeting. 

Vanuit het ZenuwCentrum wordt elk jaar een anatomie cursus voor chirurgen (in opleiding) georganiseerd  over de zenuw-anatomie van de arm, en elke 2 jaar een anatomie cursus van de zenuw-anatomie van het been (Boerhaave Nascholing). 

Leden van het team verzorgen het cursorisch onderwijs "Gevolgen van zenuwletsel" tijdens de opleiding tot revalidatiearts en coordineren twee onderwijsblokken voor de bachelor Klinische Technologie (TU Delft).

onderwijs